Κρεμλίνο: Η Ρωσία έχει ζητήματα να συζητήσει με τον Ζελένσκι

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:57
UPD:10:58
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το πώς θα τερματιστεί η «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία και την τήρηση όχι των όρων αλλά των συμφερόντων της Ρωσίας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ζητήματα να συζητήσει με τον Ζελένσκι: την εφαρμογή των όρων της για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πεσκόφ ρωτήθηκε εάν η Μόσχα είχε πράγματα να συζητήσει με τον Ζελένσκι.  «Φυσικά, για το πώς θα εκπληρωθούν οι όροι μας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Πεσκοφ, ο καθηγητής Λόρενς Φρίντμαν σημείωσε πως εφόσον ισχύει, «αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ακόμη ότι η ουκρανική επίθεση σημειώνει πρόοδο». 

Πάντως σε άλλη ερώτηση, για το εάν οι συνθήκες στην Ουκρανία παραμένουν οι ίδιες για τη Ρωσία, ο Πεσκόφ απάντησε καταφατικά. «Απολύτως», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «η επιχείρηση προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί, και όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή