Συζήτηση για Προανακριτική - Θέμα απαρτίας έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 15:53
UPD:15:58
A- A A+

Ζήτημα απαρτίας για τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Βατοπεδίου, έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από συνεννόηση των κομμάτων που παραμένουν στην ολομέλεια της Βουλής, η σχετική συζήτηση θα ολοκληρωθεί δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 16:00 αντί για τις 18:00.

Απαντώντας στον κ. Κουβέλη, ο πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι από το 1974 έως σήμερα, θέμα απαρτίας δεν υπάρχει, ούτε στον Κανονισμό της Βουλής, ούτε στο Σύνταγμα. Ο κ. Κουβέλης, ωστόσο, ζήτησε να εκθέσει τις απόψεις του επ' αυτού, μετά το πέρας της συζήτησης και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, «επειδή -όπως είπε- πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει».

Παράλληλα, ο κ. Σιούφας είπε ότι θα συνεννοηθεί με την κυβέρνηση επί του αιτήματος Αλαβάνου και Πάγκαλου για επίσπευση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/24/1581726.htm , αν και, όπως σημείωσε, «ο πρωθυπουργός από αύριο έως τη Δευτέρα το βράδυ θα βρίσκεται στο εξωτερικό» (Κατάρ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή