Επιστροφή στη Σχοινούσα μέσα από 25 υπέροχες φωτογραφίες

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 10:52
UPD:10:56
A- A A+

 

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με το λευκό και το μπλε της Σχοινούσας, όπως το απαθανάτισε ο φωτογράφος Τάσος Τσουκαλάς.

Κυκλαδίτικη, συμμαζεμένη, ήσυχη και αυθεντική, η Σχοινούσα είναι ένα από αυτά τα λιλιπούτεια νησιά των Μικρών Κυκλάδων που κερδίζουν φανατικούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν κάθε χρόνο. Κι όσες φορές κι αν επιστρέψουν, αντικρίζουν την ίδια, αγνή κυκλαδίτικη ομορφιά, σε βολικό μέγεθος, που δίνει το δικό της νόημα στις διακοπές.

Διάφανα νερά, κάστρα, αναπτυσσόμενος τουρισμός, ηρεμία και αυτός ο υπέροχος συνδυασμός λευκού και μπλε που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού, όλα συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο στα 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού, που πήρε το όνομά του από το θαμνώδες φυτό σχίνο που ευδοκιμεί σε όλο το νησί.

Βρίσκεται περίπου στο κέντρο των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων και υπόσχεται να μην σας κουράσει με αποστάσεις και πολλά αξιοθέατα. Οι δυο της οικισμοί, η Χώρα και η Μεσσαριά θα σας δώσουν μια γερή δόση Κυκλάδων, ενώ οι 15 παραλίες της σας δίνουν αρκετές επιλογές για μακροβούτια. Κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο, κανένα πρόβλημα. Πάρτε τα μονοπάτια της και ζήστε τη, μυρίστε τη, γνωρίστε τη και απολαύστε τις ομορφιές της όπως πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή