Μήνυση νομικού συμβούλου του κράτους για την υπόθεση Βατοπεδίου

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 16:52
UPD:17:18
A- A A+

Μήνυση σε βάρος του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλη Κουρούμαλη, κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του κράτους Χριστόδουλος Μπότσιος, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

Η μήνυση αφορά την κατάθεση του κ. Κουρούμαλη στους εισαγγελείς Εφετών οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση του Βατοπεδίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά την αποστολή αντιγράφου της δικογραφίας στη Βουλή. Στην κατάθεση αυτή ο κ. Κουρούμαλης υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της Μονής Βατοπεδίου και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, ο κ. Μπότσιος κατέστρεφε έγγραφα σχετικά με το θέμα.

Ο μηνυτής χαρακτηρίζει «λασπολόγο και συκοφάντη» το συνάδελφό του και υποστηρίζει ότι, επειδή παλιότερα τον είχε παραπέμψει στο πειθαρχικό «είχε προηγούμενα» μαζί του. Ο κ. Μπότσιος αναφέρει επίσης στη μήνυσή του ότι εκτός του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πήγαιναν και άλλοι, όπως συμβαίνει με κάθε ενδιαφερόμενο που έχει υπόθεση η οποία κρίνεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή