Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι θέλει «πράσινη» διοργάνωση

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 16:28
UPD:16:29
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποφάσισαν να μειώσουν σημαντικά την χρήση αυτοκινήτων και λεωφορείων αποκλειστικά για τη διοργάνωση και θα έχουν διαπιστευμένες μετακινήσεις προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιώντας το τρέχον σύστημα της πόλης αντί να πληρώνουν για δαπανηρές προσθήκες σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

Μετά από τριήμερη επιθεώρηση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Ετιέν Τομπουά, δήλωσε ότι ο αριθμός των οχημάτων θα είναι μικρότερος από ό,τι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους οποίους παρευρέθησαν λιγότεροι άνθρωποι, λόγω της πανδημίας: «Χάρη στην ΔΟΕ και στην συγκέντρωση ορισμένου αριθμού στόλων οχημάτων, θα μειώσουμε τον αριθμό των οχημάτων κατά 30% έως 40% σε αντίθεση με τους τελευταίους Αγώνες».

«Προφανώς δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς Βιεζάντ, επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει χώρα που να έχει μείνει αλώβητη, σχετικά με τον πληθωρισμό. Στο παρελθόν, το σύστημα μεταφορών κατασκευαζόταν κυρίως σε ένα ειδικά αφιερωμένο σύστημα με ενδιαφερόμενους φορείς, κατόπιν αιτήματος της Ολυμπιακής οικογένειας. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ευελιξία για να επιτρέψει στο Παρίσι να χρησιμοποιήσει, όσο καλύτερα μπορεί, τα δημόσια μέσα μεταφοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή