Ζαπορίζια: Έκλεισε λόγω βομβαρδισμών ο ένας από τους δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 10:09
UPD:10:15
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία Energoatom.

"Ως αποτέλεσμα ακόμη ενός βομβαρδισμού από τις ρωσικές (...) δυνάμεις εναντίον του χώρου του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε η έκτακτη προστασία και έκλεισε η πέμπτη μονάδα παραγωγής ενέργειας", ανέφερε η Energoatom στο Telegram.

Η Energoatom πρόσθεσε ότι "η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί" και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αναχώρησε από τη Ζαπορίζια και κατευθύνεται προς τον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους πόλη Ενερχοντάρ, παρά τις αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί «για την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή», αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει τα σχέδιά του να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό και να συναντηθεί με το προσωπικό του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή