Οι μύθοι στη διατροφή είναι ανεξάντλητοι, με κάποιους να είναι πιο διαδεδομένοι από άλλους. Εμείς επιλέγομε τρεις που μας κάνουν κακό και οι περισσότεροι τους έχουν... πιστέψει.
Μύθος #1: η σόγια προκαλεί καρκίνο
Μπορεί να την κοιτάμε με σκεπτικισμό, στην πραγματικότητα, όμως, η κατανάλωσή της με μέτρο κι αν δεν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένη, μπορεί να μας κάνει καλό. Σύμφωνα με έρευνες, τα προϊόντα σόγιας συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, αν καταναλώνονται από νωρίς, ενώ όσες καταναλώνουν τόφου, γάλα σόγιας και άλλα προϊόντα σόγιας στην εφηβεία, παρουσιάζουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από άλλες γυναίκες.
Διαβάστε περισσότερα