Τουλάχιστον 64 νεκροί από τις πλημμύρες στην Υεμένη

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 19:13
A- A A+

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν από την Πέμπτη την Υεμένη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba, μέχρι σήμερα το πρωί το υπουργείο είχε επιβεβαίωσει το θάνατο 58 ανθρώπων στις επαρχίες Χαντραμούτ και Μαχάρα. Αλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από κεραυνούς στις επαρχίες Ταέζ και Λαζ. Επίσης πέντε άνθρωποι αγνοούνται.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα στις παράκτιες περιοχές της χώρας.

Τουλάχιστον 733 σπίτια, 84 δημόσια κτίρια και τρία τεμένη καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Έξι στρατιωτικά αεροσκάφη μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια--τέντες, φάρμακα και τρόφιμα--στους πληγέντες στην Μουκάλα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ και μέσα στην ημέρα προβλέπονται και άλλες πτήσεις.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν και άλλους 800 που έχουν αποκλειστεί, προσθέτει το υπουργείο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την αποστολή επείγουσας βοήθειας στην Υεμένη και το ίδιο ισχύει και για τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι πλημμύρες σε δρόμους, δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού.

AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή