Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 13:15
UPD:13:51
A- A A+

Νέος, ισχυρότερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.10 ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χλμ. νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου και το εστιακό του βάθος ήταν 12,8 χλμ.

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ

Νωρίτερα, στις 12.56 μ.μ. είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 14 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως προφανώς οι δύο σεισμοί προέρχονται από την ίδια εστία και ο πρώτος ηταν προσεισμός του δεύτερου. Ερωτηθείς αν ο δεύτερος σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως ακόμη είναι νωρίς να το πούμε. «Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα αξιολογήσουμε» πρόσθεσε. 

Ξεκαθάρισε πάντως πως η εστία του σεισμού δεν έχει καμία σχέση με την εστία του μεγάλου σεισμού που είχε γίνει στο νησί τον Οκτώβριο του 2020.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή