To Σάββατο η νέα προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Artemis I

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 09:35
UPD:09:35

O πύραυλος SLS και το σκάφος Orion παραμένουν στη θέση τους στο διαστημικό κέντρο Κένεντι αναμένοντας τις ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης για να εκτοξευτούν σε λίγες μέρες στο Διάστημα.

A- A A+

Η NASA ανακοίνωσε ότι η εκτόξευση της αποστολής Artemis I θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με το παράθυρο των δύο ωρών που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις να «ανοίγει» στις 9.17 το βράδυ. Σύμφωνα με τα στελέχη της NASA γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης του τρίτου κινητήρα του πυραύλου SLS που αποτέλεσε και την αιτία της αναβολής της εκτόξευσης την Δευτέρα. Μια διαρροή που φαινόταν ότι παρουσιάστηκε στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων δεν υπήρχε τελικά και αν δεν υπήρχε το πρόβλημα στον κινητήρα η εκτόξευση θα συνεχιζόταν κανονικά την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό σε περίπτωση αναβολής της εκτόξευσης την Δευτέρα η επόμενη προσπάθεια θα γινόταν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου αλλά οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το Σάββατο το βράδυ οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και έτσι αποφασίστηκε η μετάθεση της εκτόξευσης για ένα 24ωρο.

 

Προτεινόμενα για εσάς