Πακιστάν: 20 νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 07:46
A- A A+

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους, που κατά πάσα πιθανότητα πραγματοποιήθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σε πακιστανική περιοχή στη ζώνη των φυλών, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε την κατοικία ενός τοπικού ηγετικού στελέχους των Ταλιμπάν, του διοικητή Μοχάμαντ Ομάρ, αργά χθες βράδυ στην περιοχή Σακάι στο Νότιο Ουαζιριστάν, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Ο διοικητής Ομάρ κι άλλα 19 άτομα βρήκαν τον θάνατο στην επίθεση και τρεις τραυματίσθηκαν», τονίζουν. Από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς η κατοικία του Ομάρ κι υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο παρακείμενα κτήρια.

Η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, τόνισε πως μεταξύ των νεκρών βρίσκονται κι οκτώ που πιστεύεται πως είναι «ξένοι», όπως ονομάζονται οι μαχητές της Αλ Κάιντα που έχουν αραβική, ή κεντρασιατική, καταγωγή.

Η περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση αποτελεί προπύργιο του επικεφαλής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή