Ζαπορίζια: Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία από τις νέες δορυφορικές εικόνες

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 18:30
UPD:18:35
A- A A+

Μεγαλώνει η ανησυχία για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, καθώς όπως δείχνουν οι νέες δορυφορικές εικόνες  της αμερικανικής εταιρείας Maxar Technologies  υπάρχουν και τρύπες στην οροφή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, πέραν από τις φωτιές που φαίνεται πως έχουν ξεσπάσει περιμετρικά.

Χθες, αξιωματούχοι που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην Ουκρανία δήλωσαν πως ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα άνοιξε μια τρύπα στη στέγη μιας αποθήκης καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

VIA REUTERS/MAXAR TECHNOLOGIES

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της υποστηριζόμενης από τους Ρώσους διοίκησης της περιοχής της Ζαπορίζια, ανήρτησε μια φωτογραφία στο Telegram που δείχνει αυτό που είναι όπως λέει μια τρύπα στη στέγη ενός κτιρίου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση καυσίμου του αντιδραστήρα των εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι ανακοίνωσε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες στόχος βομβαρδισμών, εγείροντας ανησυχίες για τον κίνδυνο μείζονος δυστυχήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή