Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 10:16
A- A A+

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της για την Κύπρο, και ο τρόπος με τον οποίο η κυπριακή Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο θέμα, οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για τις συνομιλίες, ο εντοπισμός και άλλων λαθρομεταναστών, έρευνα που κατέδειξε την παρουσία κοτινίνης στο σάλιο μικρών παιδιών και η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σαρωτικός ο Εφραίμ» γράφει πως ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ οδηγεί «την Ελληνική Κυβέρνηση σε περιπέτειες, με τον Πρωθυπουργό Καραμανλή να προσανατολίζεται σε σαρωτικό ανασχηματισμό, ευελπιστώντας σε βελτίωση της εικόνας της». Αλλού αναφέρει πως για πικρές εξελίξεις στη διάρκεια των συνομιλιών μίλησε ο Ταλάτ, για τις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε.

«Το Θάρρος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο κυκλώνας της κρίσης πλησιάζει την Κύπρο» γράφει πως ο τουρισμός και η οικονομική βιομηχανία θα είναι τα πρώτα θύματα αν συνεχιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ωστόσο η Κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Αλλού αναφέρει πως νέα ομάδα πέντε Σύρων λαθρομεταναστών εντοπίστηκε στις 2 το πρωί της Κυριακής μέσα σε δυο αυτοκίνητα, στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας – Λάρνακας, 500 μέτρα από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

O ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Καπνιστές από την κούνια τους'' γράφει πως το τοξικό παράγωγο της νικοτίνης, κοτινίνη, εντοπίστηκε στο σάλιο μικρών παιδιών, σε πιλοτική έρευνα της ''Εθνικής Επιτροπής Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού''. Αλλού αναφέρει πως για καλλιέργεια κλίματος υποχωρήσεων στο Κυπριακό κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μαύρα σημάδια για οικοδομές, ακίνητα, τουρισμό» γράφει πως η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, που παρατηρήθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008, θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα δυο χρόνια, λόγω της διεθνούς κρίσης στην παγκόσμια οικονομία προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών. Αλλού αναφέρει πως είκοσι με τριάντα χρήστες ναρκωτικών εντοπίζονται κάθε χρόνο στην Εθνική Φρουρά, η οποία επιστρατεύει οπλίτες – πυρήνες αντίστασης κατά του λευκού θανάτου.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Παγκόσμια κινητοποίηση» γράφει πως μέτρα για αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων της κρίσης στην Κύπρο επεξεργάζεται κάθε Υπουργείο ξεχωριστά και ανάλογα με τον τομέα της οικονομίας που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του. Αλλού αναφέρει πως έντονη αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά από τηλεφώνημα – απειλή για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία επιβατών και καθυστέρηση στην αναχώρησή τους.

Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Θ' αντιμετωπίσουμε την κρίση'' γράφει πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις που θα εμφανιστούν στην κυπριακή οικονομία, αν συνεχιστεί η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, δήλωσε μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού αναφέρει πως έντονες πιέσεις ασκεί το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού στις εταιρείες πετρελαιοειδών, ώστε να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων από σήμερα Δευτέρα, αφού η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές συνεχίζει να κατρακυλά.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή