Τι βλέπεις;

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 12:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

 

Αν βαφτιστούν «εθνικοί» οι λόγοι της επισύνδεσης, η άρση απορρήτου γίνεται με εισαγγελική διάταξη -και εφεξής και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών στον οποίο διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος εντός 24 ωρών- που αποστέλλεται στην ΑΔΑΕ και η οποία δεν χρειάζεται καν να αναφέρει το όνομα του στόχου, παρά μόνο τον αριθμό της σύνδεσης.

Το ελάχιστο μέσο αποτροπής, που ήταν η δυνατότητα κάποιου να πληροφορηθεί ότι ήταν «στόχος» -μετά την ολοκλήρωση της επισύνδεσης, εφόσον η άρση απορρήτου είχε γίνει με την επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας»-, καταργήθηκε τον Μάρτιο του 2021 με τις ψήφους και του ΚΙΝΑΛ.

Γιατί; Όπως αναφέρει στην επιστολή που είχε στείλει στις αρχές Αυγούστου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, «διότι μετά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού έχουν εντοπίσει (σ.σ.: οι ελληνικές αρχές) αποδεδειγμένες περιπτώσεις κατασκοπείας που συνέβησαν έναν χρόνο πριν».

Το 2020 δηλαδή, που υπήρξαν 13.751 εντολές άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με την ΑΔΑΕ. Δηλαδή, η ΕΥΠ ανακάλυψε 37,67, με τη στρογγυλοποίηση 38 κινδύνους εθνικής ασφαλείας κάθε μέρα του 2020. Εργάσιμη, Κυριακή, γιορτή και σκόλη. Δηλαδή, η εισαγγελέας της ΕΥΠ διάβασε 38 σκεπτικά παρακολούθησης κάθε μέρα του 2020 -εργάσιμη, Κυριακή, γιορτή και σκόλη- τα οποία δικαιολογούσαν την άρση απορρήτου. Για «εθνικούς λόγους» 13.751 παρακολουθήσεις σε ένα έτος. Συγγνώμη, αλλά ο κάθε «στόχος» δεν μιλάει με τον εαυτό του, συνεπώς μιλάμε για πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων υπό παρακολούθηση, επεξεργασία πληροφοριών και ανάλυση των δεδομένων.

Τι να πω. Ούτε Σέρλοκ είμαι, ούτε Πουαρό. Αστρονομικά, συμπεραίνω ότι υπάρχουν πολλά αστέρια και ξεφτέρια. Αστρολογικά, ο Ήλιος από την Παρθένο θα αντιμετωπίσει τον Άρη από τους Διδύμους. Πολιτικά, συγκρούσεις, κενά και μυστικά και θεολογικά, ο Θεός της Ελλάδας μάς φυλά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή