Γ. Οικονόμου: «Καθ' υπερβολή» η αναφορά στην ανταποκρίτρια του Politico

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 14:27
UPD:14:28
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Η χθεσινή αναφορά στην κ. Σταμούλη ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε πάντως στα όσα είπε ο ίδιος χθες στο facebook σχετικά με την απάντηση της Αθήνας στην Κομισιόν και το σχετικό άρθρο του Politico, λέγοντας πως το κείμενο είχε ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και κρίσεις που εμφανιζόταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης.

Επέμεινε ότι η ανταποκρίτρια του Politico στην Αθήνα «εδώ και καιρό στα κείμενα της δε διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι  «ο πολιτικός έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους σε εκτιμήσεις, σχολιασμό και ερμηνεία», δηλώνοντας πώς: «Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με επιστολή του προς το Politico και γι’ αυτό «σήμερα η ιστοσελίδα προβαίνει σε μερική ανασκευή».

«Το Politico, σήμερα, αφού υποθέτω μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

«:Στο χθεσινό δημοσίευμα αναφερόταν στην παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ για «παράνομες παρακολουθήσεις του Ν. Ανδρουλάκη. Σήμερα ανακαλεί διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού συνδέονται με «νόμιμη παρακολούθηση» (του Ν. Ανδρουλάκη) που η Αθήνα χαρακτήρισε λανθασμένη. 

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του ανακοίνωση ο διευθυντής του Politico κάλυψε πλήρως τη Νεκταρία Σταμούλη για το ρεπορτάζ της, που αποκάλυπτε μέρος της επιστολής του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες Ιωάννη Βράιλα για τις παρακολουθήσεις.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή