Πρόεδρος ΗΑΕ: Πολύ σημαντικές οι σχέσεις με την Ελλάδα - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 13:34
UPD:14:20
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

«Είναι μεγάλη χαρά που σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Αθήνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο των ΗΑΕ στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. «Έχουμε κάνει πολλά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα για την ενίσχυση της συνεργασίας μας» είπε.

Εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του για το γεγονός ότι τα ΗΑΕ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ και προσκάλεσε τον Σεΐχη να παραστεί στην Έκθεση εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις σχέσεις με την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα δύο τελευταία χρονια στη σύσφιξή τους. «Έχουμε γερά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε» τόνισε.

Στη σημασία της επίσκεψης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας πως αποτελεί «έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής που οικοδομεί και εδραιώνει τις συμμαχίες με τις χώρες της περιοχής και εμπεδώνει το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου».

«Η χώρα μας μπορεί να είναι η γέφυρα των χωρών αυτών με την Ευρώπη. Η επίσκεψη του Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, η οποία έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Μάιο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αμοιβαία βούληση για ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» τόνισε.

Όπως είπε, οι σχέσεις αυτές έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, όπως έχει, άλλωστε, επιβεβαιώσει η «Κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας - Η.Α.Ε.» και η «Συμφωνία Συνεργασίας σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας» που είχαν υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι στις 17 και 18 Νοεμβρίου του 2021.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή