Μποτσουάνα: Στοπ στις εξαγωγές βοδινού κρέατος λόγω αφθώδους πυρετού

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 19:17
UPD:19:20
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Η Μποτσουάνα ανέστειλε όλες τις εξαγωγές βοοειδών και συναφών προϊόντων κρέατος, ενώ οι αρχές διερευνούν ύποπτο ξέσπασμα αφθώδους πυρετού.

Τα ύποπτα κρούσματα αφορούν ζώα στη βορειοανατολική συνοικία που βρίσκεται κοντά στη Ζιμπάμπουε, είπε ο Kefentse Motshegwa, αναπληρωτής διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Μποτσουάνα. Κάθε μετακίνηση και σφαγή βοοειδών εντός της χώρας έχει επίσης σταματήσει.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βοοειδών ακολουθεί ένα παρόμοιο βήμα της γειτονικής Νότιας Αφρικής την περασμένη εβδομάδα για να περιορίσει το ξέσπασμα της εξαιρετικά μεταδοτικής ιογενούς ασθένειας που επηρεάζει βοοειδή, χοίρους, πρόβατα, κατσίκες και άλλα δίχηλα ζώα. Δεν επηρεάζει τον άνθρωπο.

Οι εξαγωγές βοοειδών αποτελούν βασική πηγή ξένου νομίσματος για την Μποτσουάνα, μετά τα ορυκτά και τον τουρισμό. Οι παραγωγοί βοδινού κρέατος της νοτιοαφρικανικής χώρας απολαμβάνουν χαλαρούς όρους εξαγωγής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νορβηγία.

Ο περιορισμός μετακίνησης διευκολύνει τη διερεύνηση της νόσου και θα αρθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, είπε ο Motshegwa.

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή