Politico: Απάντηση της Αθήνας στην ΕΕ για το σκάνδαλο κατασκοπείας Predator

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 12:06
UPD:12:10
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Το σκάνδαλο κατασκοπείας με κακόβουλο λογισμικό Predator επανέρχεται σήμερα στην ημερήσια διάταξη, με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να συγκαλείται στη Βουλή για να συζητήσει τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα αναφέρει μάλιστα ότι μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Αθήνα στις 29 Ιουλίου για απαντήσεις για το Predatorgate, εστάλη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση: «Με επιστολή με ημερομηνία 2 Αυγούστου, ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στην ΕΕ, απάντησε στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Επιτροπής».

Σύμφωνα με  αξιωματούχους που γνωρίζουν το περιεχόμενο της επιστολής- γράφει το Politico - αναφέρονται τα εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγετε να υιοθετείτε βεβιασμένα και επί λέξει συγκεκριμένα δημοσιεύματα  που προέρχονται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται  πάντα  για την  ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Στην επιστολή τονίζεται ακόμη ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής «με πνεύμα συνεργασίας και να εργαστούμε από κοινού ως ομάδα για την κοινή μας υπόθεση για την προστασία του κράτους δικαίου».

Η ελληνική πλευρά εκφράζει την πεποίθηση ότι «ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες».

naftemporiki.gr 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή