Πώς επιδρά ο ήλιος στην ακμή;

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 10:55
A- A A+

 

Οι ειδικοί της Cosmetic Derma Medicine μας διαφωτίζουν για το θέμα ήλιος και ακμή, αναιρώντας την άποψη ότι ο «ήλιος θα κάψει τα πάντα».

Εάν ταλαιπωρείστε με σπυράκια που προκαλούνται από την ακμή, σίγουρα είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε οτιδήποτε για να απαλλαγείτε από αυτά. Σε πολλούς ανθρώπους υπάρχει η πεποίθηση ότι «ο ήλιος κάνει καλό στην ακμή», επειδή πιστεύουν πως το ηλιακό φως ξηραίνει ή/και εμποδίζει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο καθαρό.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται λογικό. Εξάλλου, η υπερβολική παραγωγή λαδιού στο δέρμα παίζει συχνά ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής, μαζί με άλλους παράγοντες όπως τα βακτήρια και οι ορμονικές διαταραχές. Όλοι επιθυμούν ένα μαυρισμένο δέρμα τώρα το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όσοι έχουν ακνεϊκό δέρμα, καθώς τα σπυράκια καμουφλάρονται σε μεγάλο βαθμό. Οι UV ακτινοβολίες βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης η οποία βοηθά στην καλύτερη όψη του δέρματος και στην κάλυψη των δερματικών ατελειών. Το δέρμα αρχικά στεγνώνει και γίνεται λιγότερο ερυθρό και έτσι μειώνεται η όψη της λιπαρότητας, της γυαλάδας και της φλεγμονής που αποτελούν σύνηθες πρόβλημα των λιπαρών και ακνεϊκών επιδερμίδων. Αλλά, αυτή η αλλαγή στην εμφάνιση είναι προσωρινή και διαρκεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή