Κέρκυρα: Πυρκαγιά στην Κουραμαδίτικα - Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση των Βασιλικών

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 21:34
UPD:23:09
corfunews.org/
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κεντρική Κέρκυρα, ενώ εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθως στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ,από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α

Ποιες περιοχές προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Μεσσηνία
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
  • Χανιά
  • Νησιά Ιονίου

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή