ΠΑΣΟΚ: Να κληθεί στη Βουλή ο διοικητής της ΑΤΕ για την Αγροτική Ασφαλιστική

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 17:31
A- A A+

Την κλήση σε ακρόαση του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ με επιστολή βουλευτών του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Α. Μπούρα.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό κρίνεται απαραίτητο «προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για τους λόγους που η διοίκηση της ΑΤΕ προχωρά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής της, Αγροτικής Ασφαλιστικής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

κ. Α. Μπούρα

κ. Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο του άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο οι Διαρκείς Επιτροπές δύνανται να καλούν σε ακρόαση οιοιδήποτε πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα θεωρούν χρήσιμο για το έργο τους, ζητούμε τη κλήση σε ακρόαση του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) κ. Δ. Μηλιάκου. Η κλήση του κ. Μηλιάκου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για τους λόγους που η διοίκηση της ΑΤΕ προχωρά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έχοντας μάλιστα ήδη προκρίνει την γαλλική εταιρεία GROUPAMA, σύμφωνα με την από 6/10/2008 ανακοίνωση της ΑΤΕ. Η κλήση του κ. Μηλιάκου καθίσταται μάλιστα επιτακτική και επίκαιρη, καθώς η απόφαση της διοίκησης της ΑΤΕ να εκχωρήσει της Αγροτική Ασφαλιστική, εν μέσω μάλιστα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, που πλήττει ή δημιουργεί ερωτηματικά για την αντοχή ακόμα και μεγάλων διεθνών ασφαλιστικών ομίλων, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμια για το μέλλον της εταιρείας, των ασφαλισμένων και των εργαζομένων της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή