Πακιστάν: Συνολικά 175 νεκροί ο τελικός απολογισμός του σεισμού

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 17:32
UPD:18:04
REUTERS

A- A A+

Συνολικά 175 νεκροί και 350 τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε στις 5 τα ξημερώματα την επαρχία Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Ο διοικητής της περιφέρειας Dilawar Khan, ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε, καθώς ανασύρθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες».

«Τώρα το πρόβλημα είναι η φροντίδα των αστέγων, αφού υπάρχει έλλειψη από αντίσκηνα, κουβέρτες και φαγητό και παράλληλα η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει», πρόσθεσε.

Περίπου 1.500 πλινθόκτιστα σπίτια κατέρρευσαν, ενώ το έργο των σωστικών συνεργείων να ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια, αποδείχθηκε ακόμη δυσκολότερο λόγω των μεγάλων κατολισθήσεων που έκλεισαν τους δρόμους.

Περίπου 20 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στην περιοχή και τάραξαν ακόμη περισσότερο τους επιζώντες.

«Το χωριό ισοπεδώθηκε, δεν υπάρχει κανένα σπίτι όρθιο, παντού υπάρχει καταστροφή», δήλωσε ένας διασώστης στο χωριό Wam, το οποίο υπέστη σοβαρό πλήγμα από το σεισμό.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν στρατιωτικά ελικόπτερα, ιατρικό κλιμάκιο και παραστρατιωτικές δυνάμεις, καθώς και δύο ομάδες του Ερυθρού Σταυρού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή