Επιμένει ο Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 14:43
UPD:14:48
REUTERS/POOL New
A- A A+

Νέες βολές κατά της Αθήνας εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα «εκπαιδεύει μέλη του PKK».

«Η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου. Υπάρχει και η Γερμανία. Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τ. Θεοδωρικάκος: Προκλητικές δηλώσεις, δεν έχουν σχέση με την αλήθεια

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έκανε λόγο για «προκλητικές» δηλώσεις που είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή