Φάτε ψάρια με τον κυκλαδίτικο τρόπο

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 11:30
UPD:11:31

 

Εκτός από φρέσκο ψαράκι με τη θάλασσα να σας βρέχει τα πόδια, οι Κυκλάδες έχουν κι άλλους τρόπους να καταναλώνουν τα ψάρια τους και να παίρνουν τα απαραίτητα καλά λιπαρά στη διατροφή τους.

Σίγουρα το φρέσκο ψαράκι είναι η πρώτη επιλογή στις διακοπές για όσους αγαπούν τα ψάρια. Μαζί με τα αντιοξειδωτικά της ντομάτας, τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου, την ενυδατική δράση του αγγουριού και την αντιφλεγμονώδη δράση του κρεμμυδιού από τη χωριάτικη, το ψάρι προσθέτει το φώσφορο, την πρωτεΐνη, τη βιταμίνη D και τα καλά λιπαρά του –μεταξύ άλλων- και δίνει ένα υπέροχο, χορταστικό, καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα.

Στις Κυκλάδες, όμως, και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η κατανάλωση ψαριού με αυτό τον τρόπο δεν είναι η μόνη επιλογή. Πολύ συχνά επιλέγουν να κάνουν τα μικρά ψάρια παστά, για να διαρκέσουν όλο το χειμώνα και να έχουν άρωμα καλοκαιριού και τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Για να τα φτιάξουν, τα αφήνουν στον ήλιο να ξεραθούν και τοποθετούνται σε αλάτι, το οποίο τα συντηρεί όλη τη χρονιά. Συνήθως, το καλοκαίρι παστώνονται ο γαύρος και οι σαρδέλες, ψάρια πλούσια σε καλά λιπαρά, φώσφορο και ασβέστιο.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή