Νιγηρία: Αποπέμφθηκαν οι 20 από τους 39 υπουργούς

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 08:25
UPD:08:34
A- A A+

Τους 20 από τους 39 υπουργούς της κυβέρνησης απέπεμψε χθες ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ουμάρου Γιαρ'Αντούα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, οι υπουργοί απηλλάγησαν των καθηκόντων τους στο πλαίσιο των προσπαθειών ανανέωσης της κυβέρνησης της χώρας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότιη απόφαση, που ελήφθη μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες Τετάρτη, έχει στόχο τον ανασχηματισμό και την ενίσχυση της κυβέρνησης ώστε να υπηρετεί καλύτερα τους πολίτες της Νιγηρίας.

Οι περισσότεροι πολίτες στη Νιγηρία των 146 εκατ. κατοίκων θεωρούν την κυβέρνηση του Γιαρ' Αντούα, που ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο του 2007, ως ανίσχυρη, αντίθετα με εκείνη του προκατόχου του Ολεσεγκούν Ομπάσαντζο.

Σύμφωνα με τον εκκπρόσωπο του Γιαρ' Αντούα, ο πρόεδρος έδωσε εντολή σε ορισμένους από τους 19 υπουργούς που παραμένουν να επιβλέπουν άλλα υπουργεία έως τον διορισμό των νέων στελεχών της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Γιαρ' Αντούα είναι η συνεχιζόμενη εξέγερση στο Δέλτα του Νίγηρα, όπου η δράση ανταρτών και συμμοριών έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή πετρελαίου, του σημαντικότερου εξαγώγιμου προϊόντος της χώρας, η έλλειψη και η φθορά των υποδομών στο πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής, η διαφθορά και οι οικονομικές ανισότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή