Γιατί ανησυχούν «όλο και περισσότερο» οι Ρώσοι διοικητές;

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 15:04
UPD:15:12
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες είναι πιθανό να «ανησυχούν όλο και περισσότερο» για την ασφάλεια στην Κριμαία μετά τις αναφερθείσες εκρήξεις χθες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε ότι τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές αρχές παραδέχτηκαν ότι μια προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών εξερράγη την Τρίτη κοντά στο Τζιανκόι, στα βόρεια της περιοχής, και ότι ο κοντινός σιδηρόδρομος και ο υποσταθμός υπέστησαν επίσης ζημιές. Η βρετανική έκθεση επικαλείται επίσης ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που ανέφεραν φωτιά κοντά στην αεροπορική βάση Γκβαρντισκ (Gvardeyskoye). 

Οι περιοχές Τζιανκόι και Γκβαρντισκ στεγάζουν δύο βασικά ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια στην Κριμαία, σημείωσε επίσης η βρετανική έκθεση, προσθέτοντας ότι το Τζιανκόι αποτελεί βασικό οδικό και σιδηροδρομικό κόμβος που παίζει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων της Ρωσίας στη νότια Ουκρανία.

Και ενώ «η αιτία αυτών των περιστατικών και η έκταση της ζημιάς δεν είναι ακόμη σαφής», οι Ρώσοι διοικητές είναι πιθανό να «ανησυχούν όλο και περισσότερο για την προφανή επιδείνωση της ασφάλειας σε ολόκληρη την Κριμαία, η οποία λειτουργεί ως περιοχή βάσης για τις κατοχικές δυνάμεις», κατέληξε. 

Το γεγονός ότι στην Κριμαία δέχονται χτυπήματα γραμμές ανεφοδιασμού θεωρείται από τους ειδικούς μέρος της ευρύτερης προσπάθειας αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο Νότο. «Οι επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις μέσα και γύρω από την Κριμαία είναι πιθανότατα μέρος μιας συνεκτικής ουκρανικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση του ελέγχου της δυτικής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Οι ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού από την Κριμαία υποστηρίζουν άμεσα τις ρωσικές δυνάμεις στην ηπειρωτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη δυτική περιφέρεια της Χερσώνας», αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή