Ε.Ε.: Εντός του 2009 η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξης της Κροατίας

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 10:11
A- A A+

Εντός του 2009 η Κροατία μπορεί να ολοκληρώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. σύμφωνα με την εκτιμήση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την προϋπόθεση ότι το Ζάγκρεμπ θα ανταποκριθεί στα απαιτούμενα κριτήρια.

«Με την προϋπόθεση ότι η Κροατία θα εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι δυνατό να φτάσει (το Ζάγκρεμπ) στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων έως τα τέλη του 2009», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων «Hina».

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Επιτροπή προτείνει την κατάρτιση ενός ενδεικτικού «οδικού χάρτη για την ολοκλήρωση των τεχνικών διαπραγματεύσεων έως τα τέλη του 2009.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παροτρύνει την Κροατία να σημειώσει πρόοδο ιδιαίτερα στις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης, στη μάχη κατά της διαφθοράς, στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, στις δίκες για εγκλήματα πολέμου και σε άλλους τομείς.

Η Επιτροπή επισημαίνει, επίσης, ότι η Κροατία έχει επιταχύνει τους τελευταίους μήνες τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ένταξη στην Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή