Συρία: Αντιαμερικανική διαδήλωση μετά την επίθεση σε χωριό

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:50
A- A A+

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωΐ στο κέντρο της Δαμασκού για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη αμερικανική επιδρομή σε χωριό της χώρας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν φωτογραφίες του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και συριακές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γιούσεφ Αντμεχ, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

«Με τη ψυχή μας και το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα Μπασάρ», «Αποικιοκράτες, ακούστε, ο συριακός λαός δε θα γονατίσει ποτέ», «Αλάχ, Συρία, Μπασάρ», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Οχι στην αμερικανική τρομοκρατία», «αμερικανική δημοκρατία σημαίνει δολοφονία πολιτών στο Αμπού Καμάλ», ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανώ τα οποία κρατούσαν διαδηλωτές. Αμπού Καμάλ ονομάζεται η περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας που αποτέλεσε το στόχο της αμερικανικής επίθεσης.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη συνοικία Αμπού Ρουμάνεχ, κοντά στον τόπο της συγκέντρωσης, όπου βρίσκονται οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει σήμερα κλειστή για προληπτικούς λόγους λόγω της διαδήλωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή