Ποιες επιλογές στα ταβερνάκια είναι πιο υγιεινές;

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 08:00
A- A A+

 

Η ταβέρνα μπαίνει στην καθημερινότητά μας στις διακοπές, που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε λίγη βάση στις επιλογές μας, ώστε να μην τις «πληρώσουμε» στον γυρισμό.

Μειώστε τα τηγανητά
Ωραία τα καλαμαράκια, τα κολοκυθάκια και οι πατάτες στην τηγανητή τους μορφή. Όταν, όμως, γίνονται μέρος της καθημερινής μας διατροφής, θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές. Προτιμήστε ψητό ή βραστό κολοκύθι, πατάτες φούρνου ή βραστές και δοκιμάστε ψητό καλαμάρι αντί για τηγανητό.

Πείτε «όχι» στις επιλογές «της ώρας»
Πόσες χοιρινές ή μοσχαρίσιες με πατάτες, κεφτεδάκια ή μπιφτέκια και κοτόπουλα δεν έχετε καταβροχθίσει σε νησιώτικες ταβέρνες πλάι στο κύμα, μετά τη λιγούρα του μεσημεριανού μπάνιου; Η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος και τηγανητών, όμως, μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει για την υγεία, με τα κορεσμένα λιπαρά σε συνδυασμό με τα λάδια που έχουν τηγανιστεί πολλαπλές φορές να αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, να μας προσθέτουν θερμίδες, κοιλιακό λίπος και τελικά να μας βαραίνουν. Προτιμήστε να τα αποφύγετε, κρατώντας τη συχνότητα επιλογής τους μια φορά την εβδομάδα ή στις 10 ημέρες, και να προτιμήσετε κάποιο λαδερό πιάτο ημέρας που μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς πολύ ψωμί, ψάρι ή ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή