Αναβαθμίζεται το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής

Στον αέρα περισσότερες ώρες με νέες εκπομπές
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:30
A- A A+

Διευρύνει τις ζώνες μετάδοσης εκπομπών, ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου της, Δημήτρη Σιούφα, στην πλαίσιο αναβάθμισης.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από τις 2 Νοεμβρίου και από Δευτέρα έως Παρασκευή η μετάδοση του προγράμματος θα ξεκινά στις 9 το πρωΐ και θα ολοκλρωώνεται στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Στο νέο πρόγραμμα προστέθηκαν:

1. Η εκπομπή «Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές σε πρώτο πλάνο» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30, της οποίας τη δημοσιογραφική επιμέλεια έχουν οι κ.κ. : Ματρώνη Δικαιάκου, Αλεξία Κουλούρη και Ειρήνη Αναστασοπούλου. Πρόκειται για πορτραίτα Ευρωβουλευτών, και η παραγωγή της εκπομπής γίνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

2. Η εκπομπή «ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ». Πρόκειται για εβδομαδιαία εκπομπή, η οποία μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 17:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 22:30 και αναλύει τα νομοσχέδια που κατατίθενται και ψηφίζονται στη Βουλή, με φιλοξενούμενους τους εισηγητές όλων των κομμάτων. Αρχισυνταξία – Παρουσίαση : Αλεξία Κουλούρη.

3. Η σειρά εκπομπών με τίτλο «Κοινοβούλια και Τηλεόραση». Είναι μια παραγωγή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Οι δημοσιογράφοι Αλεξία Κουλούρη και Ειρήνη Αναστασοπούλου, επισκέπτονται τους τηλεοπτικούς σταθμούς των Κοινοβουλίων, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταγράφουν τον παλμό της επικαιρότητας, μέσα από την Κοινοβουλευτική Τηλεόραση.

Παράλληλα, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:00 μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων με τον Γιώργο Γαβαλά, που περιλαμβάνει τη δραστηριότητα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και θέματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η μετάδοση των εκπομπών:

«Κάρτα Μέλους» με θέματα που αφορούν τη ζωή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρχισυνταξία – Παρουσίαση: Ματρώνη Δικαιάκου και

«Πολιτιστικό Ημερολόγιο», που περιλαμβάνει προτάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ προβάλλει παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις. Αρχισυνταξία - Παρουσίαση: ¶ντζελα Τσιφτσή.

Στα άμεσα σχέδια της Τηλεόρασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η μετάδοση, μέσα από το δελτίο ειδήσεων, ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες των Κοινοβουλίων, χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, από τον Ιανουάριο του 2009, ο Τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, θα εντάξει στο πρόγραμμά του, μία ακόμη τηλεοπτική παραγωγή. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που θα παρουσιάζει την καθημερινότητα των βουλευτών, στους νομούς όπου εκλέγονται.

Στόχος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων είναι:

- Να αναδείξει τη δραστηριότητα του Κοινοβουλίου εντός και εκτός συνόρων.

- Να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών και των σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Να συμβάλει στην ευρύτερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, σε θέματα πολιτιστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος, προάγοντας έτσι την έννοια του Πολιτισμού και της τηλεοπτικής αισθητικής».

Προτεινόμενα για εσάς