Ποια είναι η προτεραιότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 10:26
UPD:10:26
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Η προτεραιότητα της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα ήταν πιθανότατα η αναδιοργάνωση των δυνάμεών της για να ενισχύσει την εκστρατεία της στη νότια Ουκρανία, ωστόσο, στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία συνέχισαν να επιχειρούν επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της πόλης του Ντονετσκ, ανέφερε η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τελευταία της ανάλυση για τον πόλεμο. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η προτεραιότητα της Ρωσίας την τελευταία εβδομάδα ήταν πιθανότατα να αναπροσανατολίσει μονάδες για να ενισχύσει το Νότιο.

Παράλληλα, οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο Ντονμπάς συνέχισαν να επιχειρούν επιθέσεις στα βόρεια της πόλης του Ντονέτσκ.  Ιδιαίτερα σφοδρές μάχες επικεντρώθηκαν στο χωριό Πίσκι, κοντά στην τοποθεσία του αεροδρομίου του Ντονέτσκ. 

Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του Πίσκι, όπως μετέδωσε το Σάββατο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επίσης ότι η ρωσική επίθεση «πιθανότατα» στοχεύει να εξασφαλίσει τον «εθνικό δρόμο M04», την κύρια προσέγγιση προς το Ντονέτσκ από τα δυτικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή