Spiegel: Το παρακάνει ο Ερντογάν με τον Πούτιν, συμπεριφέρεται σα διπλός πράκτορας

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 21:08
UPD:21:14
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

« Μόλις πριν από λίγους μήνες η Τουρκία ήταν ένα είδος παρία στη διεθνή πολιτική» γράφει το Der Spiegel, σε ένα δημοσίευμα που  ασκεί κριτική στον Ερντογάν και τον «διπλό του ρόλο» όπως λέει.

«Ο Ερντογάν με τις προκλήσεις του είχε εξοργίσει τους ομολόγους του στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ξαφνικά γίνεται και πάλι περιζήτητος συνομιλητής, αναφέρει το περιοδικό.

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε την γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική επισημαίνεται Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συμφωνία για τα σιτηρά που συνήφθη πριν από τρεις εβδομάδες μεταξύ Ουκρανίας και της Ρωσίας  μετά από μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της ίδιας της Άγκυρας»

«Στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ερντογάν παίζει διπλό ρόλο, καθώς είναι ένας από τους λίγους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που διατηρεί στενές επαφές τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα». λέει το περιοδικό που όμως σπεύδει να διευκρινίσει:

«Ο κίνδυνος για την Τουρκία, ωστόσο, είναι ότι παρακάνει, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Συμπάσχει σχεδόν επιδεικτικά με τον Ρώσο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν. Για τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ, συμπεριφέρεται σαν να ήταν διπλός πράκτορας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή