Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την Ολυμπιακή

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 18:45
A- A A+

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, με την αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για απαξίωση της εταιρείας και ξεπούλημα και τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για φοβικό σύνδρομο της αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε νέα πολιτική.

Πιο αναλυτικά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους εργαζομένους της αεροπορικής εταιρείας, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε παλιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικές με ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, κατηγορώντας το πως «σήμερα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υπερβολικά ασαφείς διατυπώσεις».

Επανέλαβε δε πως η λύση που δρομολογεί η κυβέρνηση είναι η μόνη ξεκάθαρη και ρεαλιστική, και ως εκ τούτου, έχει εξασφαλίσει ήδη, όχι μόνον την συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος έκανε λόγο για «κυβέρνηση του Βατοπεδίου» και της καταλόγισε «καλλιέργεια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν να σώσει την Ολυμπιακή και όχι για το πώς θα την ξεπουλήσει» συμπλήρωσε.

Σκληρή υπήρξε και η στάση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία χρέωσαν στην κυβέρνηση και τον υπουργό, Κώστα Χατζηδάκη, «νεοφιλελεύθερες εμμονές» και «συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε πως είναι αναμφισβήτητο πως η Ολυμπιακή είναι η μόνη εταιρεία με τόσα χρέη, σε σχέση με το μέγεθός της σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Είναι αναμφισβήτητο ότι είναι η μόνη 100% κρατική αεροπορική εταιρεία σε όλη την Ευρώπη. Και είναι η μόνη στην Ε.Ε. με τόσα προβλήματα σε σχέση με την Κομισιόν, την Ε.Ε. και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

«Από τη συζήτηση καταδείχθηκε το φοβικό σύνδρομο της αντιπολίτευσης, απέναντι σε κάθε καινούργια πολιτική» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή