Φάβα: ένα από τα πιο απολαυστικά ορεκτικά και τα οφέλη του

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 11:37
A- A A+

 

«Βουτάτε» κι εσείς στη φάβα, όσο περιμένετε το κυρίως; Αν ναι, δείτε πόσο καλό σας κάνει.

Η φάβα αποτελεί ένα από τα πιο παλιά προϊόντα της Σαντορίνης, προέρχεται από ποικιλίες του οσπρίου λαθούρι και δεν λείπει ποτέ από το μενού μιας ταβέρνας και ενός μεζεδοπωλείου. Παρέα της κάνει πάντα το κρεμμύδι, ενώ και η κάππαρη, όπως και με ντομάτα ή ελιές, συχνά δεν λείπουν από το πλάι της. Ταιριάζει, μάλιστα, ιδανικά με γαύρο, σαρδέλες, χταπόδι και είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. 

Μια κουταλιά φάβα αποδίδει περίπου 75 θερμίδες, ενώ αποτελεί πηγή σιδήρου, φτάνοντας το 31% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στα 100 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Από τα θρεπτικά της συστατικά δεν λείπουν ο χαλκός, ο φώσφορος, το κάλιο και το μαγνήσιο. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή