Πειραιάς: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ»

Τέσσερις οι δρομολογημένες νέες εγκαταστάσεις
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 15:48
UPD:16:01
Γιάννης Μώραλης/Facebook
A- A A+

Για «σημαντική μέρα για τα αθλητικά δρώμενα του δήμου Πειραιά» έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ», το οποίο θα ανακατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε, «πλέον, μετά από 16 χρόνια, ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, που είναι βέβαιο ότι θα δώσει λύσεις και "ανάσες" στο μεγάλο πρόβλημα  του περιορισμένου αριθμού των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά.

Πολλά μπράβο στην Περιφέρεια Αττικής, στον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, και στην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, για την επιτάχυνση των διαδικασιών και τις προσπάθειές τους».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μαζί με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής μέσω της ολικής ανακαίνισης όλων των υπαρχόντων κλειστών γυμναστηρίων, τη δημιουργία τριών νέων ανοιχτών χώρων αθλητισμού (Βοτσαλάκια), την ολική ανακατασκευή των κλειστών γηπέδων μπάσκετ Π. Σαλπέας, Καμινίων και Βοτσαλάκια, του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύσιο, του δημοτικού κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, καθώς και με τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο Νέο Φάληρο, αλλά και την προοπτική τεσσάρων νέων αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί, τα επόμενα χρόνια ο δήμος του Πειραιά θα είναι άκρως βελτιωμένος και στον τομέα αυτόν.

Όπως εξήγησε, οι τέσσερις αυτές δρομολογημένες νέες εγκαταστάσεις είναι:

  • Το σκοπευτήριο, το οποίο μελετήθηκε πλήρως και ξεκίνησε το 2019 αλλά η πορεία του ανακόπηκε και λόγω πανδημίας, αλλά και λόγω της υπόθεσης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, καθώς ο χώρος δημιουργίας του ήταν στο ίδιο οικόπεδο Δασκαλάκη στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, το οποίο είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό, θα ξεκινήσει ξανά από το φθινόπωρο, ανάλογα με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Το γήπεδο 11χ11 στη Θηβών και Φαλήρου, το οποίο στόχος είναι να παραδοθεί μέσα στο 2022, καθώς ήδη ξεπεράστηκαν όλα τα χρονοβόρα στάδια αλλαγών χρήσεων και αδειοδοτήσεων.
  • Η ανοιχτή για 20 χρόνια υπόθεση με το γήπεδο του Εθνικού Πειραιά, «για την οποία παλέψαμε 5 χρόνια, και πλέον η λύση την οποία η δημοτική αρχή προετοίμασε και η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει είναι στα "χέρια" της κυβέρνησης».
  • Τέλος, η σύμβαση παραχώρησης από το ΣΕΦ στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητικού πάρκου, θα δώσει, σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, στην πόλη του Πειραιά αυτό που της αξίζει και της το είχαν στερήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.   

«Αυτά τα τέσσερα σημαντικά έργα είναι βέβαιο ότι μόλις ολοκληρωθούν θα έχουν αλλάξει καταλυτικά τον "χάρτη" των αθλητικών υποδομών της πόλης μας.

Έχω ξαναπεί ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλες αθλητικές διακρίσεις κι αποτελεί προτεραιότητά μας αφενός να εκσυγχρονίζουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και αφετέρου να δημιουργούμε νέες σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, παρά την από όλους παραδεκτή έλλειψη ελεύθερων οικοπέδων, για τους δημότες και τους αθλητικούς μας συλλόγους» σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις