Παξοί-Αντίπαξοι: σκηνικό σαν παραμύθι

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 12:59
A- A A+

 

Το μικρό, αλλά ένα από τα πιο λαμπερά στολίδια του Ιονίου, οι Παξοί, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές σε παραμύθι με υπέροχη αρχή, μέση και τέλος.

Μπορεί να είναι «μικροί στο μάτι» κοιτώντας τους στο χάρτη 7 μίλια νότια της Κέρκυρας να απαρτίζουν μια μικρή κουκίδα στα νησιά του Ιονίου, στην πραγματικότητα όμως διαθέτουν μεγαλείο που προσφέρεται μάλιστα χωρίς να σας φάνε οι δρόμοι και τα χιλιόμετρα. «Ξεσκονίστε», λοιπόν, τα ιταλικά σας και πάμε.

Άφιξη στον Γάιο
Φτάνοντας στους Παξούς, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ο Γάιος, η πρωτεύουσα του νησιού, ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο και σχηματίζει ένα εντυπωσιακό φιορδ αλλάζοντας την κλασική εικόνα λιμανιού που έχουμε στο μυαλό μας.

Ο Γάιος, όπως και όλο το νησί, χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, που συμβάλλουν στο να διατηρείται η αυθεντικότητα του τόπου, παρά την τουριστική ανάπτυξη. Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης βρίσκονται σε αυτή την περιοχή, με πολλά από αυτά να «περικυκλώνουν» την ενετική πλατεία.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή