Πακιστάν: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 11:10
A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από την κατοικία του διοικητή της αστυνομίας της πόλης Μαρντάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία και δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε την επίθεση. «Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ο άνδρας ήταν πεζός και όταν ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ανατινάχθηκε έξω από το σπίτι του διοικητή Αχτάρ Αλι Σαχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ικμπάλ Χαμ.

«Στόχος της επίθεσης ήταν αστυνομική συνοδεία. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι αστυνομικοί, ένας πολίτης και πρέπει να συγκαταλέγεται και ο καμικάζι, καθώς ένα κεφάλι βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας συνήθως ζώνουν το σώμα τους με εκρηκτικά και το κεφάλι τους αποκόβεται τη στιγμή της έκρηξης.

«Ήμουν μπροστά από το σπίτι του διοικητή της αστυνομίας. Είδα τέσσερα πτώματα, ίσως είναι και περισσότερα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χαν, αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της πόλης που βρίσκεται 110 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

Η πόλη Μαρντάν στην Επαρχία του Βορειοδυτικού Συνόρου, μεταξύ της Πεσαουάρ, κύριας πόλης της περιοχής, και της κοιλάδας Σουάτ, αποτελεί σημείο διέλευσης προς την περιοχή Μπατζαούρ στα αφγανικά σύνορα, όπου οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει από τον Αύγουστο σφοδρές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση ανταρτών που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή