Γαλλία: Θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί η φάλαινα μπελούγκα

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 13:12
UPD:18:44
REUTERS/BENOIT TESSIER
A- A A+

H φάλαινα μπελούγκα που παρασύρθηκε στον Σηκουάνα, μακριά από το φυσικό της περιβάλλον-θα μεταφερθεί την Τρίτη σε λεκάνη απορροής ποταμού με αλμυρό νερό κοντά στη θάλασσα, δήλωσε η οργάνωση Sea Shepherd France.

Η μπελούγκα, η οποία συναντάται συνήθως σε αρκτικά και υποαρκτικά νερά, καθώς και στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, στο Κεμπέκ του Καναδά, είναι υποσιτισμένη και εθεάθη για πρώτη φορά στον Σηκουάνα την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ η μεταφορά της φάλαινας εγκυμονεί κινδύνους, η Sea Shepherd, η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης, είπε ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει παραπάνω διάστημα στο ζεστό, μη αλμυρό νερό του ποταμού.

«Η μεταφορά του σε μια περιοχή με θαλασσινό νερό θα μας επιτρέψει να την παρακολουθούμε καλύτερα και να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε», είπε η Lamya Essemlali, πρόεδρος της Sea Shepherd France, για την εξασθενημένη μπελούγκα.

Στο μεταξύ απέτυχαν οι προσπάθειες παροχής τροφής και οι διασώστες εκτιμούν ότι η μπελούγκα είναι άρρωστη, αν και οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης μετά τη λήψη ενός κοκτέιλ βιταμινών και αντιβιοτικών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή