Κόσοβο: Πέντε ελαφρά τραυματίες σε συγκρούσεις Αλβανών-Σέρβων

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 12:25
A- A A+

Πέντε ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στα βόρεια της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Ο Ντούσαν Πέτροβιτς, γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ» ότι δόθηκε εξιτήριο στους τραυματίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο αναπληρωτής αστυνομικός διοικητής της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Πρέντραγκ Βάσοβιτς, δήλωσε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν μια ομάδα Αλβανών πέρασε στη βόρεια πλευρά της πόλης (όπου κατοικούν οι Σέρβοι), με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, το 1999. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ομάδα Σέρβων προσπάθησαν να τους κλείσουν το δρόμο και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου, κ. Μίλαν Ιβάνοβιτς, δήλωσε στο «Τανγιούγκ» ότι οι Αλβανοί πέρασαν στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα «με καθαρή πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια».

Αμέσως μετά τις συγκρούσεις, η συγκεκριμένη περιοχή της Μιτρόβιτσα αποκλείστηκε από την αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών και την KFOR.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή