Αμιέν, η Βενετία της Βόρειας Γαλλίας

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 11:17
A- A A+

 

Αφήνουμε για λίγο τα μακροβούτια στις ελληνικές παραλίες και πάμε ένα ταξίδι στη Βόρεια Γαλλία, για να συναντήσουμε μια αλλιώτικη... Βενετία, την Αμιέν.

Η Αμιέν ή Αμιένη, η περιφερειακή πρωτεύουσα της Πικαρδίας, απέχει μόλις μία ώρα με το τρένο από το Παρίσι, αλλά συχνά οι επισκέπτες την παραβλέπουν καθώς κατευθύνονται βόρεια προς τη Νορμανδία ή προτιμούν μια στάση στα κοντινά πεδία μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και είναι σχετικά μικρή — φιλοξενεί μόνο 135.000 κατοίκους — η Αμιένη προσφέρει μερικά πραγματικά ασυνήθιστα αξιοθέατα που αξίζουν μια πιο προσεκτική ματιά, από υπέροχα κανάλια και έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς καθεδρικούς ναούς σε όλη τη Γαλλία μέχρι ιστορικούς πλωτούς κήπους, μια μεγάλη σαββατιάτικη αγορά, και μια σημαντική λογοτεχνική παράδοση. Προσθέστε σε αυτό υπέροχο και πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, καλό φαγητό και γραφικούς περιπάτους.

Στην ενδοχώρα του ποταμού Σομ, το Hortillonnages αποτελείται από 110 χιλιόμετρα λεπτών καναλιών που οδήγησαν την Αμιένη να ονομαστεί «η Βενετία του Βορρά».

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή