10 ταινίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 10:12
UPD:10:13
A- A A+

Σύμφωνα με το Spectator.

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί με την νηνεμία, την παύση των εξελίξεων και τους χαμηλότερους ρυθμούς. Αυτά ίσως ίσχυαν κάποτε, όμως μια ματιά στην ειδησεογραφία των ημερών επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και μεγάλα πολιτικά δράματα και γεωπολιτικές καταιγίδες ξεκίνησαν, ή επιδεινώθηκαν, φέτος το καλοκαίρι.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και η κούρσα διαδοχής των Τόρις, η δολοφονία του Σίνζο Άμπε στην Ιαπωνία, η πολιτική κρίση και η παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται για μήνες, η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο την Ταϊβάν, η πάντα έτοιμη να σκάσει κατάσταση στα Βαλκάνια, οι τέταρτες εκλογές στη Βουλγαρία μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια, οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις στη χώρα μας, και πόσα άλλα…

Κάποιοι φεύγουν επομένως, κάποιοι μένουν και κάποιοι θέλουν να έρθουν. Μερικές φορές το πραγματικό δράμα ξεκινά όταν ένας νέος ηγέτης αναλαμβάνει την εξουσία, σημειώνει το Spectator δίνοντας μια λίστα από δέκα ταινίες που θεωρεί ότι είναι αντιπροσωπευτικές για το θέμα «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες».

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς