Στις 14:00 η δήλωση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 13:23
UPD:13:32
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στις 14:00 της Δευτέρας θα μεταδοθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με αιχμή το θέμα των παρακολουθήσεων-επισυνδέσεων.

Αυτό έκανε γνωστό το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του αναμένεται να επισημάνει ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ ενδεχομένως να σκιαγραφήσει και τα επόμενα βήματα.  Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr  δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, ενώ δρομολογείται μια ακόμα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία αναμένεται να κληθεί εκ νέου ο μέχρι προσφάτως διοικητής της ΕΥΠ.

O ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δια στόματος του Νάσου Ηλιόπουλου ζητεί από τον πρωθυπουργό «να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μη συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως "ξένες δυνάμεις" ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη - Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε». 

«Αλλά βασικά περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;» σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τον πρωθυπουργό σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator και την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ έθεσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πώς σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει, πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή