Μέριλιν Μονρόε: Γιατί εξακολουθεί να μας μαγεύει 60 χρόνια μετά τον θάνατό της;

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 13:07
A- A A+

 

Εξήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, της γυναίκας που γεννήθηκε ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, στη διάρκεια της ζωής της αναδείχθηκε ως σύμβολο της ποπ κουλτούρας και με τον θάνατό της έλαβε διαστάσεις θρύλου.

Το λήμμα της Wikipedia «Η Μέριλιν Μονρόε στη δημοφιλή κουλτούρα» έχει καταχωρήσεις σχεδόν κάθε χρόνο από τον θάνατό της, καταγράφοντας μια μεταθανάτια καριέρα που εκτείνεται στις περισσότερες μορφές μέσων.

Το όνομά της έχει αναφερθεί σε διαφημίσεις για τυριά, αυτοκίνητα και ουίσκι, καθώς και σε πολλά μουσικά βίντεο. Δανείζει το όνομά της σε ένα χριστιανικό συγκρότημα metalcore, μια συλλογή κοσμημάτων και ένα ζευγάρι ουρανοξύστες στο Οντάριο. Είναι το αντικείμενο αμέτρητων εικαστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων καρικατούρες, κολάζ και ψηφιακές εκτυπώσεις. Η εικόνα της αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο για τους καλλιτέχνες. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Άντι Γουόρχολ, οι αναπαραστάσεις του οποίου έγιναν ορόσημο για τα επόμενα έργα και προϊόντα (δες εδώ και εδώ).

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή