4 κυκλαδονήσια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 09:58
UPD:10:00
A- A A+

 

Κυκλάδες δεν είναι μόνο η Πάρος, η Μύκονος, η Νάξος και η Τήνος. Αν ψάχνετε κάτι πιο μικρό και άνετο για τις διακοπές σας, υπάρχουν τέσσερα κυκλαδονήσια έτοιμα να κάνουν το όνειρό σας πραγματικότητα.

Μπορεί τα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων να δείχνουν πλάνα από την Πάρο και τη Μύκονο προβάλλοντας με συγκεκριμένο τρόπο το ελληνικό, κυκλαδίτικο καλοκαίρι, η αλήθεια είναι, όμως, πως στις Κυκλάδες υπάρχουν νησιά, λιγότερο προβεβλημένα, αλλά όχι λιγότερο αξιόλογα.

Όσοι ψάχνετε φέτος διαφορετικούς προορισμούς, λίγο παραδίπλα από τα spotlight, βγάλτε εισιτήρια για τις «διαφορετικές» Κυκλάδες.

Ηρακλειά: για διακοπές σε… slow motion
Μεταξύ Νάξου και Ίου, το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, η Ηρακλειά, σε μια έκταση μόλις 18 τετραγ. χιλιομέτρων, μπορεί να σας χαρίσει τις πιο ξεκούραστες διακοπές της ζωής σας. Διαθέτει τρεις συνοικισμούς, τον Άγιο Αθανάσιο, τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγιά –αν και ο Αγ.Αθανάσιος έχει πλέον ερημωθεί, φιλοξενώντας τις στάνες και τα ζώα για την κτηνοτροφική δραστηριότητα του νησιού- και οι κάτοικοί της το 2001 υπολογίστηκαν 151. Στον Άγιο Γεώργιο θα βρείτε και τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου, ενώ η Παναγιά αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού, με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την ομώνυμη εκκλησία που ολοκληρώθηκε το 1980. Στην Ηρακλειά θα ξεχάσετε τις τράπεζες, τα λεωφορεία και τα ταξί και θα αφεθείτε σε έναν πιο πρωτόγονο τρόπο ζωής, εξερευνώντας το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων, το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη και τις παραλίες του νησιού. Βουτήξτε στο Λιβάδι και χαλαρώστε στα αρμυρίκια στο πίσω μέρος της παραλίας, κοπιάστε μέχρι την παραλία της Βουρκαριάς με τα πράσινα και καθαρά νερά και αν έχετε φουσκωτό επισκεφτείτε την παραλία Αλιμιά για να συναντήσετε το βυθισμένο γερμανικό υδροπλάνο Arado, που έπεσε εκεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή