Έλον Μασκ: Καταγγέλλει το Twitter για απάτη στην ανταγωγή του

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:05
UPD:12:06
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την Twitter για απάτη, λέγοντας ότι η εταιρεία παρουσίασε εσφαλμένα την κατάσταση της επιχείρησής της και τις βασικές μετρήσεις σχετικά με τους χρήστες στην πλατφόρμα της προτού συμφωνήσει τον Απρίλιο να εξαγοράσει την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ ανέφερε στην υπεράσπισή του ανέφερε ότι αποφάσισε να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης αφού έμαθε «ανησυχητικά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένης της επαναδιατύπωσης των μέσων ημερήσιων χρηστών του Twitter με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων, ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας και ότι το Twitter φέρεται να υπολόγιζε εσφαλμένα τον αριθμό bots.

«Οι αποκαλύψεις του ίδιου του Twitter προς την πλευρά του Μασκ δείχνουν ότι παρόλο που το Twitter διαφημίζει ότι έχει 238 εκατομμύρια «ημερήσιους ενεργούς χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων», αυτοί οι χρήστες που βλέπουν πραγματικά διαφημίσεις (και επομένως, εύλογα θα θεωρούνταν «δυνατοί για δημιουργία εσόδων») είναι περίπου 65 εκατομμύρια χαμηλότεροι από αυτό που αντιπροσωπεύει το Twitter », είπε ο κ. Μασκ σε δικαστική κατάθεση στην ανταγωγή του στο Ντέλαγουερ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, δήλωσε σε tweet την Πέμπτη ότι οι ισχυρισμοί του κ. Μασκ «είναι πραγματικά ανακριβείς, νομικά ανεπαρκείς και εμπορικά άσχετοι». Το Twitter έχει απαντήσει στον Μασκ με έκθεση 127 σελίδων, λέγοντας μάλιστα ότι η εταιρεία «ανυπομονεί για τη δίκη στο Ντέλαγουερ», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Το Twitter είπε στην απάντηση ότι ο ισχυρισμός του κ. Μασκ ότι παραπλανήθηκε είναι αβάσιμος και ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από τη συμφωνία με βάση τις ανησυχίες του για τον αριθμό των ανεπιθύμητων ή ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή