Πάνω από 2.000 μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται στην Αθήνα

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 11:20
UPD:11:23
Δελτίο Τύπου
A- A A+

Πάνω από 2.200 νέοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να τονίζει ότι «Η καθαριότητα δεν είναι διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για να ζούμε καλύτερα στην πόλη μας». 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η προσπάθεια για μια Αθήνα καθαρή, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές της, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τις υπηρεσίες του Δήμου να πραγματοποιούν συστηματικές εργασίες, αλλά και πολύπλευρες παρεμβάσεις που βελτιώνουν σημαντικά την ζωή των πολιτών και την εικόνα της πόλης.  

Αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα τοποθέτησης εκατοντάδων νέων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κάποιοι από αυτούς αντικαθιστούν τους παλιούς, μη λειτουργικούς κάδους, ενώ οι υπόλοιποι τοποθετούνται σε σημεία της Αθήνας που έχουν μεγάλη ανάγκη για νέο και λειτουργικό αστικό εξοπλισμό.  

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι της καθαριότητας έχουν τοποθετήσει 1.663 νέους μεταλλικούς κάδους στην 1, 2η, 3η, 4η, 6η και 7η Δημοτική Κοινότητα, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση περίπου 450 κάδων στην 5η κοινότητα.

«Από την πρώτη στιγμή εστιάσαμε στον πολιτισμό της καθημερινότητας, που για εμάς αποτελεί στρατηγική πυξίδα. Αλλάξαμε τη φιλοσοφία του δήμου και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στο κέντρο και τις γειτονιές.

Είπαμε όχι στον επιφανειακό και αποσπασματικό καθαρισμό, τοποθετώντας στην κορυφή της καθημερινής ατζέντας μας τις σαρωτικές δράσεις καθαριότητας, αλλά και την ουσιαστική ανανέωση  του  αστικού εξοπλισμού. Γιατί η Αθήνα είναι το σπίτι μας, από άκρη σε άκρη και η καθαριότητά της δεν αποτελεί διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για να ζούμε καλύτερα σε αυτήν», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι νέοι κάδοι είναι μεταλλικοί με πράσινο πλαστικό καπάκι, διαθέτουν ειδικό ποδομοχλό που επιτρέπει στους πολίτες να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους εύκολα, ενώ έχουν ενισχυθεί με υλικό αντιγκράφιτι, έτσι ώστε να προστατεύονται από βανδαλισμούς.

Εκτός από τους μεταλλικούς κάδους, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνεχίζουν να τοποθετούν όπου χρειάζεται στις γειτονιές, επιδαπέδια καλαθάκια, κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι), αλλά και ανακύκλωσης (μπλε), διαμορφώνοντας σταδιακά ένα σύγχρονο δίκτυο που διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να την διατηρούν καθαρή.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή