ΠΑΣΟΚ: Ρουσόπουλος και ΝΔ δεν έδωσαν πολιτικές πειστικές απαντήσεις

Αντώναρος: Παραιτήθηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 14:56
UPD:15:50
A- A A+

Τόσο ο κ. Ρουσόπουλος, όσο και η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσαν πολιτικές πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση Βατοπεδίου, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του παραιτηθέντος υπουργού Επικρατείας.

«Ακούγοντάς τον, η καλύτερη στιγμή του ήταν όταν μίλησε για τον Καραμανλή και η χειρότερη ήταν όταν δεν απάντησε πολιτικά για το θέμα του Βατοπεδίου και για την κατάρρευση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ρ/σ Αlpha 989 και πρόσθεσε: «Επειδή για αυτό το θέμα ο υπουργός παραιτήθηκε, υπάρχει υστέρηση πολύ -πολύ μεγάλη όχι μόνο του κ. Ρουσόπουλου, αλλά και της ΝΔ στο να δώσουν πολιτικές πειστικές απαντήσεις. Και ακόμη δεν απάντησε στα ζητήματα των χειρισμών του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, που ήταν απολύτως λανθασμένοι».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ακολουθώντας το Σύνταγμα και τους νόμους, ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στις δηλώσεις Ρουσόπουλου περί «ανήθικου αιτήματος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αποδείξεις».

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του ανήθικου, όπως χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Προανακριτική - αίτημα το οποίο, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει, καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Αντώναρος:Παραιτήθηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε πως γίνεται στην πράξη αυτό που είχε πει στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην υπουργός, ότι δηλαδή παραιτείται προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις αδικαιολόγητες επιθέσεις εις βάρος του.

O κ. Αντώναρος δεν θέλησε να πει τίποτα περισσότερο σχετικά με το περιεχόμενο των συνεντεύξεων Ρουσόπουλου, επισημαίνοντας απλά ότι η κυβέρνηση ήταν που ζήτησε να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

«Δεν σχολιάζω δηλώσεις οποιουδήποτε στελέχους», ήταν η απάντηση του κ. Αντώναρου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha 989, ότι ο κ. Ρουσόπουλος δεν έπεισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή