Δεκτό επί της αρχής στο ν/σ για τους εργαζομένους των ΟΑ

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 21:36
A- A A+

Δεκτό επί της αρχής, με ψήφους 150 υπέρ και 134 κατά (σε σύνολο 284) έγινε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών για το μέλλον των εργαζομένων των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση, που δέχθηκε τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπεραμύνθηκε των επιλογών της.

Πιο αναλυτικά, ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος Ελευθέριος Αυγενάκης, αφού ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές είναι το μόνο που χαίρει της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε πως είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των εργαζόμενων καθώς εξασφαλίζεται με αυτό, τόσο το τακτικό όσο και το εποχικό προσωπικό των εταιρειών.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, χαρακτήρισε το σχέδιο «παζάρι ανατολίτικου τύπου» απευθυνόμενος στον κ. Κωστή Χατζηδάκη σημείωσε: «Γράφετε αρνητική ιστορία» γιατί «περιφέρετε το μαύρο κουτί της Ολυμπιακής» και «μοιράζετε τα ιμάτιά της».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου καταλόγισε ψευδή ισχυρισμό στην κυβέρνηση όταν υποστηρίζει πως «πουλιέται η Ολυμπιακή για να γλυτώσει ο ελληνικός λαός τα χρέη της» και επισήμανε πως η αλήθεια είναι ότι πουλιέται για λόγους εξυπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου.

«Την σημερινή μέρα δεν την ξεχνάμε. Είναι η μέρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει το αγγελτήριο κηδείας μιας ιστορικής εταιρείας», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση και προανήγγειλε συνέχιση του αγώνα ώστε η Ελλάδα να εξακολουθεί να έχει εθνικό αερομεταφορέα. Ο κ. Αλαβάνος καταλόγισε στην κυβέρνηση «κεκτημένη ταχύτητα να ξεπουλήσει την Ολυμπιακή», «υποταγή στην ΕΕ» και «παραλογισμό», αιτιολογώντας πως ενώ οι πάντες αυτή την ώρα στρέφονται προς το κράτος, εκείνη παραμένει αμετακίνητη στη θέση της. «Δόθηκαν σε μία νύκτα τεράστια ποσά στις τράπεζες και κανένας Μπαρόζο δεν είναι είπε λέξη» ανέφερε ο κ. Αλαβάνος και αναφερόμενος στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών απευθύνθηκε προς τον υπουργό Μεταφορών για να ρωτήσει: «Πως μπορείτε να δίνετε στο Κατάρ έναν τέτοιον δημόσιο οργανισμό, που δεν έχει κόμματα, που δεν έχει συνδικάτα. Τι θέλετε δηλαδή να μπαίνω στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο και να λέω «σαλάμ αλέκουμ;».

Από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο ειδικός αγορητής Αστέριος Ροντούλης χαρακτήρισε «δολοφόνους» της Ολυμπιακής τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο είπε πως τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του, ενώ η σημερινή κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του νεκροθάφτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή