ΗΠΑ: «Ναι» στις αμβλώσεις, «όχι» στον γάμο ομοφιλοφύλων

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 11:24
A- A A+

Αμερικανοί ψηφοφόροι απέρριψαν σε δύο πολιτείες (Νότια Ντακότα, Κολοράντο) προτάσεις για τον περιορισμό του δικαιώματος στην άμβλωση σήμερα σε δημοψηφίσματα που διεξήχθηκαν παράλληλα με την εκλογή προέδρου.

Ωστόσο τα αποτελέσματα για τουλάχιστον 150 πολιτειακά νομοσχέδια σε όλη τη χώρα έδειξαν έναν πιο σύνθετο πολιτιστικό χάρτη από όσο δείχνει η σχετικά εύκολη εκλογή του Δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι ψηφοφόροι της Φλόριντα και της Αριζόνα τάχθηκαν κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και οι ψηφοφόροι της πολιτείας του Αρκανσο υπερψήφισαν μέτρο που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Η έγκριση της τροπολογίας αυτής είναι ένα φωτεινό αστέρι σε μια κατά τα άλλα ζοφερή νύχτα, στην οποία η Αμερική εξέλεξε τον πιο φιλελεύθερο πρόεδρο στην ιστορία της», δήλωσε ο Ματ Στάιβερ, ιδρυτής του Κέντρου Ελευθερίας για το Δίκαιο και την Πολιτική, σε ανακοίνωσή του μετά την ψήφιση του μέτρου στην Φλόριντα. Στην Πολιτεία της Φλόριντα επικράτησε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Οι ψηφοφόροι του Κολοράντο απέρριψαν μέτρο που θα καθιστούσε την άμβλωση νομικά ισότιμη της ανθρωποκτονίας ορίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή αρχίζει από τη στιγμή της σύλληψης.

Η Πολιτεία της Νότιας Ντακότα επίσης ακυρώνει την απαγόρευση των αμβλώσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση των περισσότερων ψήφων.

Τα περισσότερα προκαταρκτικά αποτελέσματα, όπως μεταδίδουν τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, δείχνουν ότι η Πολιτεία του Μίσιγκαν αποποινικοποιεί τη χρήση της μαριχουάνας επιτρέποντάς την μόνο για ιατρικούς λόγους, η Νεμπράσκα τερματίζει την οικονομική υποστήριξη των μειονοτήτων, ενώ η Ουάσινγκτον επιτρέπει την υποβοηθούμενη από γιατρό ευθανασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή