ΟΗΕ: Στις 11/11 η συνερδίαση του Σ.Α. για το Κόσοβο και τη UNMIK

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 12:40
A- A A+

Στις 11 Νοεμβρίου στη Ν. Υόρκη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τoυ Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στο Κόσοβο και την αναδιοργάνωση της UNMIK.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου το Νοέμβριο προεδρεύει η UNMIK, ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίασή του το πρόγραμμα εργασίας του και αποφάσισε να βάλει στην ατζέντα τη συζήτηση για το Κόσοβο, στις 11 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς, δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία στο ζήτημα της αναδιοργάνωσης της UNMIK και γι' αυτό το λόγο δεν είναι βέβαιο εάν θα πραγματοποιηθεί η μεθαυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επρόκειτο να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Ο εκπρόσωπος της UNMIK, κ. Αλεξάντερ Ιβάνκο, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, ¶ντριου Λάντλεϊ, βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις ημέρες στο Βελιγράδι, όπου συζητά με εκπροσώπους της σερβικής κυβέρνησης την πρόταση έξι σημείων για την αναδιοργάνωση της UNMIK, που υπέβαλε το περασμένο καλοκαίρι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή